Rolf Lassgård

Att jobba som skådespelare handlar för mig mycket om möten, med texten, regissören och medspelarna. I mötet med kostymdesignern, här Nina Sandström, brukar det vara första chansen att praktiskt pröva och krypa in i karaktären. Ett lekfullt arbete som övergår i allvar när saker börjar falla på plats. I mitt senaste filmprojekt har vi lyxen att fotograf Magnus Länje följer och dokumenterar processen.

Magnus Länje

Fotograf

Fotografi, från grekiska att måla med ljus – precis så känns det, när jag med en arsenal av artificiellt ljus skapar en bild. Därtill har vi mötet med människor, som vid varje tillfälle är unikt. Det finns inget recept på hur man ska lyckas, men det kräver lyhördhet och kreativitet – samtidigt. Däri ligger det svåra och utmanande. Bilden på Lassgård togs efter filminspelningen av Andra Akten.


info@magnusphoto.com
magnusphoto.com

Nina Sandström/Kostymdesign

I mitt yrke som kostymdesigner för film och scenkonst berättar jag historier med kläder. Jag älskar mötet med skådespelaren, som här med Rolf Lassgård. Tillsammans skapar vi rollkaraktären. Vi testar plaggens olika uttryck, på dessa bilder rör vi oss i gränslandet mellan film och teater. Jag jobbar ofta med återbruk, äldre plagg har en inneboende känsla. Läs mer på mitt insta @sustainablecostumes.
ninasandstrom.se