Jannike Grut

Mars 2020. Världen och arbetslivet stannar upp. Som egenföretagande frilansare känner jag mig plötsligt mindre udda än normalt – för nu har alla det som jag. Så här är det att driva sitt eget yrkesliv framåt, i med- och motgång, utan arbetsplats. Välkommen till det kreativa äktenskapet! Jag är Jannike. Skådespelare. Men också manusförfattare och producent. Om jag inte kan stå framför en kamera eller på scen, får det bli digital performance. Så blir det. Jag producerar med mitt Moderna Teatern digitala empatispel, workshops, onlinekurser och även film för andra. Våren fuldansar vi och spelar in roliga sketcher för internet i väntan på att film- och teaterjobben snart ska börja rulla in igen. Men världen stannar upp – igen! Saknar att få agera på set, scen, göra röstjobb i studio! Saknar alla kollegor. Saknar att krama dem, mina vänner och mina unga vuxna barn! Saknar världen utanför mitt hem, och mig själv. Jag måste ut! Jag måste upp! Jag måste nytt! Öppna dig för mig, universum! TAKE ME NOW OR LOSE ME FOREVER! Och så, POFF! De svenska uppdrag som vill ha mig, hittar mig. Det är de värda – och jag med. JAG ÄR UTE IGEN!

Vår bild heter Empty nest.

http://jannikegrut.com/news/  ,

 http://wordp.modernateatern.se/, 

Agent: fia@hammarstromagency.com

Johan Bergmark

Fotograf

Johan Bergmark är en tinnitusskadad rock´n roll-fotograf med förkärlek för människor. Han föddes 1969 i Kärrtorp söder om Stockholm, uppväxt i Huddinge och Norrland via skytteltrafik. Och det är just där, i Norrland som hans rotsystem passar bäst. Anledningen till att han kom att börja arbeta med fotografi var bara en lycklig slump. Från början fanns passionen uteslutande runt musiken. Det gör den fortfarande. Men på grund av total tondövhet var han tvungen att hitta ett annat uttrycksätt. Fotografi råkade vara ett medium som passade. Det var lätt för honom.
Johan arbetar både digitalt och analogt, med en mellanformatskamera och svartvit film. Han förespråkar slumpen som en god arbetskamrat. När man jobbar analogt så har den en betydligt större närvaro. Det är när det går ”fel” som det händer något extra. Han föredrar svartvitt framför färg eftersom det är mindre som ”stör”. Man kommer snabbare åt kärnan i bilden. Uttrycket, ögonen, känslan, formen! Han vill i sina bilder inte leverera några svar. Mycket hellre öppna för frågor. Varför står han där? Varför gömmer hon sig? Vad gör han med handen…? osv…Inspirationen hämtar han från musik, film, litteratur, att se på människor i vardagen, mat, dryck, relationer och allt annat som gör livet värt att leva, eller till ett helvete.

Johan Bergmark är ansluten till bildbyrån Bildhuset. Han har vunnit priset för Nordens Bästa Rockfotograf två år i rad 1994 & -95. Han är en av två fotografer som blivit antagna som ledamöter av Konstnärsklubben. Han har haft flertalet separatutställningar både i Sverige och ute i Europa. Trots att han är en högst egoistisk fotograf som fotograferar för sin egen skull, för att han måste, så har han varit publicerad i bland annat: MOJO, UnCut, Variety, EMPIRE, Washington Post, Herald Tribune, Rolling Stone och Napp & Nytt m fl. Han gör förutom sina egna projekt mestadels redaktionella uppdrag, skivomslag och filmaffischer.
http://www.johanbergmark.com/